Četvrtak 16.08.2012.
22:10
Beta

Istraga o napadu na Srbina u Peći tapka u mestu

Foto - arhiva: U Peći napadnut Srbin Miloš Čukić
 

"Očevici ovog događaja su saslušani, međutim, oni tvrde da nisu prepoznali napadače", kazao je Keljmendi za KiM Radio iz Čaglavice.

U sredu, oko podneva, u strogom centru Peći u Čaršijskoj ulici napadnut je Miloš Čukić (65), Srbin koji kao raseljeno lice živi u Beranama. Čukić je u Peć došao da obiđe svoju uzurpiranu kuću i pošto što su ga pustili u dvorište napalo ga je nekoliko Albanaca.

Čukić je naveo da ih je upitao zašto ga tuku oni su mu rekli:

"Zato što si Srbin".

Povodom incidenta, Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori saopštio je da je cilj Albanaca na Kosovu da žive na etnički čistoj teritoriji.

U saopštenju se navodi da ključnu odgovornost za napad na Čukića i druge Srbe i Crnogorce snose međunarodne misije na Kosovu.

"Da je kojim slučajem pretučen neki Englez, Amerikanac ili Nemac, tog dana bi zasedali najviši međunarodni forumi i doneli odluku o drastičnom kažnjavanju odgovornih institucija i pojedinaca.

Kada je pak u pitanju pretučeni Srbin ili Crnogorac, kao u slučaju Čukića, može se očekivati da batinaši budu nagrađeni, a inspiratori nasilja koji sede na najvišim funkcijama u privremenim kosovskim institucijama – pohvaljeni", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online