Petak 17.08.2012.
08:00
Lux life

Promocija novog "Rendž Rovera" 2013.

"Lend Rover" izbacio na tržište novi model: "Rendž Rover 2013."
 

Štednja kada su u pitanju kilogrami, dovela je do toga da novi "Rendž Rover" bude lakši do 420 kilograma u odnosu na odlazeći model. To je veoma zavidan rezultat koji nam govori da se "Lend Rover" baš potrudio oko svog novog modela.

"Ova nova aluminijumska platforma donosi značajna poboljšanja i kada su u pitanju performansama i agilnosti, uz poboljšanja u potrošnji goriva i smanjenju emisije CO2". Luksuzni SUV takođe dobija potpuno novo projektovano četvorougaono vazdušno oslanjanje, što prema kompaniji, rezultuje većem samopouzdanju i sposobnostima u krivini, sa prirodnim i intuitivnim osećajem upravljanja", rekao je "Lend Rover u saopštenju.

Raskoš i udobnost: Unutrašnjost novog modela iz fabrike "Lend Rover"
  

Nova generacija pogona na svim točkovima debituje na novoj generaciji "Rendž Rovera i u pitanju je sistem koji analizira aktuelne uslove vožnje i automatski bira prikladnije postavke za vozila na terenu.

Land Rover još uvek nije otkrio spoljne dimenzije vozila, ali kaže da novi model ima duže međuosovinsko rastojanje i značajano povećanje od 118mm kada je u pitanju prostor za noge na zadnjoj klupi.

Za svoje kupce na evropskom tržištu "Lend Rover" je ponudio izbor od tri agregata, uključujući i prefinjeni "superčerč" V8 benzinski motor, kao i 3.0-litraski TDV6 i 4.4-litarski TDV8 dizel motore.

Pogodan na svim putevima

Svi motori će biti upareni sa osmostepenim automatskim menjačem, sa selekcijom moda, kroz rotacioni taster koji se nalazi na donjem delu centralne konzole.

Novi "Rendž Rover" će biti dostupan od septembra, a prve isporuke kreću za sever Amerike u decembru, a u ostatak sveta početkom 2013. godine.

Više detalja, uključujući specifikacije i cene, očekujemo da će biti objavljena tokom njegove svetske premijere na Sajmu automobila u Parizu sledećeg meseca.

2024 © - Vesti online