Četvrtak 16.08.2012.
14:46
rts

(Ne)pristojna ponuda

 Ja tebi pare, ti meni Juliju : Janukovič i Merkelova
 

Bivši šef ukrajinskog predsedništva Oleg Ribačuk tvrdi da je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič ponudio nemačkoj kancelarki Angeli Merkel da za sedam milijardi dolara oslobodi Juliju Timošenko, prenosi agencija RIA Novosti intervjuu koji je Ribačuk dao za sajt Komentari.
 

Timošenkova, heroj opozicije u ukrajinskoj Narandžastoj revoluciji 2004. godine, osuđena je na sedam godina u oktobru 2011. godine zbog zloupotrebe vlasti dok je bila premijerka. Suđenje Timošenkovoj osudili su i Rusija i Zapad kao politički motivisan proces.

Ribačuk, suosnivač Pokreta za pravdu, tvrdi da je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič "otkup" ponudio nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na jednom sastanku.

Janukovič je na sastanku, kako tvrdi Ribačuk, optužio bivšu premijerku za krađu 14 milijardi dolara i ponudio da je oslobodi "upola cene", prenosi RIA Novosti.

"Verovatno niko javno ovo nije rekao, ali sam ja to nekoliko puta čuo od različitih izvora", rekao je Ribačuk, dodajući da mu je tu informaciju, između ostalog, potvrdio jedan savetnik nemačke kancelarke.

"Savetnik Angele Merkel rekao mi je da joj je dugo trebalo da dođe sebi od Janukovičeve ponude, ali da je posle toga prestala da mu se javlja", naveo je Ribačuk. Od ukrajinskih zvaničnika još se niko nije oglasio povodom tih optužbi.

2024 © - Vesti online