Četvrtak 16.08.2012.
13:32
Vestionline, Blic

Đoković: Endi Marej je deo zlatne ere tenisa

Endi Marej i Novak Đoković

Iako škotski teniser još uvek nije osvojio nijedan Grend slem turnir, a igrao je u finalima Australijan opena (dva puta), Vimbldona i US opena, njegov uspeh na Olimpijskim igrama u Londonu, na kojima je osvojio zlato u pojedinačnoj konkurenciji a srebro u nadmetanju mešovitih dublova, dovoljan je da ga Nole svrsta među najbolje, a da aktuelni trenutak nazove "zlatnom erom" tenisa.

"Imate četiri igrača koji, ako se ne varam, osvajaju oko 90% svih velikih turnira. Toliko titula, toliko velikih mečeva i rivalstva, sve to čini jedinstveni trenutak u istoriji i zato sam uveren da je ovo zlatna era tenisa", rekao je Nole a onda se osvrnuo i na to da li je Mareju mesto uz dosadašnji neprikosnoveni trio koji uz Đokovića čine Rodžer Federer i Rafael Nadal.

"Mnogo toga se pričalo o rivalstvu Rodžera i Rafe, mene i Rafe, mene i Rodžera, a tu je i Endi. Ne bih mogao da izdvojim ni jedno od njih, ali je Endi oduvek bio među najboljima. Poslednjih četiri, pet godina on je među četvoricom najboljih na svetu, a sada je i osvojio Olimpijske igre. Igrao je u Grend slem finalima i zaslužuje da se spomene u toj priči", rekao je Đoković.

Ono što je posebno impresioniralo Novaka je psihološka stabilnost koju je Marej pokazao u poslednje vreme.

"Imao je impresivan nastup i na Vimbldonu, a naročito na Olimpijskim igrama. Uvek je pod pritiskom kada igra u Londonu, kada nastupa u Britaniji. Velikim pritiskom. Ali, pretpostavljam da će se i on složiti sa time da godine donose iskustvo u tome kako da se nosite sa pritiskom. To je deo života, deo našeg sporta. To je nešto što vas vodi, takođe. Bez toga - teško da biste mogli da igrate najbolje na velikim turnirima", rekao je Đoković.

Novak se nakon pobede nad Andreasom Sepijem sa 2:0 osvrnuo i na aktuelni masters u Sinsinatiju i rekao da je teško davati maksimum na svakom meču.

“Ponekad je zaista teško biti spreman za svaki turnir i pokušavati da prikažete svoje najbolje izdanje svaki put. U poslednje tri, četiri nedelje promenio sam tri različita grada, promenio sam podlogu, uslovi su drugačiji. Još uvek pokušavam da shvatim gde se nalazim”, dodao je drugi teniser sveta.

2024 © - Vesti online