Četvrtak 16.08.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto:

Biće novca za posetu Stanki

Uskoro će posetiti Stanku: Tomislav i Stanislavka Pešić
 

Ovoga puta poželeo je da pomogne porodici Pešić, koja živi u planinskom mestu Barelić kraj Vranja, u mahali Anđelinkovci. Dirnula ga je sudbina Tomislava i Stanislavke Pešić koji su pritisnuti teškom sirotinjom i bolešću. Posebno ga je pogodilo kada je saznao da je i njihova ćerka Stanka teško obolela iako tada, početkom juna, još nije bila u bolnici Toponica kraj Niša. Tek nedavno mogao je da pročita da roditelji još uvek nemaju ni toliko novca da plate autobusku kartu i posete bolesnu ćerku, već usamljeni u planinskom selu strepe za svoju jedinicu koja im je jedina radost u životu.


Njihova Stanka je bolesna od šizofrenije. Bila je odličan učenik u Ekonomskoj školi u Vranju. Para nije bilo za dalje školovanje, posla takođe, vratila se kući i živela izolovana, više gladna nego sita, bez društva... Neosetno se potpuno povukla u sebe. Tako je došla i bolest. Prvi put ostala je u Toponici tri meseca. Koliko će sada trajati lečenje, roditelji ne znaju. Neizvesnost ih ubija.


- Nedavno smo je ispratili do Barelića, gde staje autobus i oprostili se sa suzama u očima. Nismo mogli da je otpratimo do Niša. Dali smo joj nešto para da joj se nađe - ispričao je Tomislav.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Zahvaljujući dobrim ljudima Pešići su dobili osnovne namirnice za život, vratili dugove u prodavnici na Bareliću i tako skinuli kamen što ih je stezao oko vrata. Dobili su odeću, sredstva za higijenu. Ali novaca za odlazak u Niš, da posete ćerku nije ostalo. Đorđe Čordašević kao da je naslutio njihov vapaj, pa je dao banci u Beogradu nalog za isplatu po 10.000 dinara u julu i avgustu.


A avgustovska donacija od 10.000 dinara poslata je u Barelić i Pešići će moći da posete svoju jedinicu, vide kako se oporavlja, raspitaju se kada će kući. Sigurni smo da će našem plemenitom čitaocu srce biti puno.

2024 © - Vesti online