Sreda 15.08.2012.
19:26
B92

Šta sve otac uradi za bolesnu ćerku!

Deo trijatlona pretrčao je sa Medi u rukama

Medi mnogo voli da bude van kuće, a njen otac Rik odlučio je da oformi "Tim Medi" i učestvuje u triatlonima u duetu sa njom. Triatlon koji su upravo svladali sastojao se od plivačke deonice od pola kilometra, trkačke deonice od pet kilometara i biciklističke deonice od 20 kilometara.

Na obali spreman kanu za malu Medi
 

Dok je plivao Rik je ćerku vukao u kanuu, kada je vozio bicikl vukao ju je u rikši, a trčao je sa njom u kolicima koja je gurao pred sobom.

"Ona se ponaša kao dete staro tek tri meseca, a jedna od malobrojnih stvari u kojima uživa jeste boravak u prirodi, vodi i dodir povetarca na kosi i licu", rekao je 39-godišnji Rik.

Prisetio se i kako se osećao pre osam godina, kad su on i njegova supruga saznali za njenu dijagnozu. Sve se promenilo pre četiri godine, kada je shvatio koliko Medi uživa u jednom maratonu na koji ju je odveo. Tad su je drugi pogurali u kolicima, a ona je bila presrećna. Rik se tada "slomio" pod naletom emocija i odlučio da ubuduće učestvuju u paru. Zbog toga ga sada zovu "otac veka".

Zajedno i na točkovima: On vozi, a ona uživa

"Ubrzo posle tog dana, prestao sam da pušim dve kutije cigareta dnevno i pijem tablete, zbog Medi. Put je od tada bio težak ali mi se osećamo bolje", priznao je Rik. "Nazovite to inspiracijom, motivacijom, ili kako god hoćete. Ja to zovem ljubav", dodao je on.

Predani otac toliko je skroman da uopšte ne priznaje koliku inspiraciju predstavlja drugima, već sve zasluge za pripisuje Medi.

2024 © - Vesti online