Sreda 15.08.2012.
12:01
S. Aleksendrić - Vesti - Foto:

Vežbe za Anjino bolje sutra

Svakodnevno vežbanje: Anja Golubović Karan
 

- Prijatno smo se iznenadili i prilogom, ali i iskrenim rečima podrške. Znamo da kao roditelji nemamo pravo da posustanemo, da se umorimo, prestanemo da verujemo... Ima teških trenutaka, ali i onih lepih, kad nakon napornih vežbi primetimo napredak u razvoju Anjine motorike - kaže Tanja Golubović Karan, koja ovih dana očekuje lepe vesti iz Nemačke od dr Verice fon Pidol.


Naime, naša čitateljka, u dogovoru sa kolegama iz specijalne bolnice u Ašauu, pokušava da trogodišnjoj Anji zakaže pregled posle kojeg bi eventualno usledio i odgovarajući fizikalni tretman.


- Do tada nastavljamo da svakodnevno vežbamo. Nedavno smo se vratili iz Novog Sada sa druge serije tretmana Thera suit metodom, naučila sam koje vežbe su najdelotvornije, i sada vredno radimo. Anja je motivisana, a kada vidim osmeh na njenom licu i koliko se trudi da korača uz moju pomoć, odmah dobijem novu snagu - kaže Tanja Golubović Karan.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Zbog ovih vežbi, za koje je godišnje potrebno 4.000 evra, Anjini roditelji su se obratili zemljacima u dijaspori. Od svojih plata zdravstvenih radnika taj novac ne mogu da obezbede, jer pored hendikepirane ćerkice, čija nega uvek košta više nego nega zdrave dece, imaju i Taru, nepunu godinu dana stariju od Anje kojoj takođe treba pružiti sve da bi rasla i normalno se razvijala.


Zato poziv ljudima dobre volje da pomognu nastavak fizikalnih terapija male Beograđanke u Novom Sadu ostaje otvoren bar do njenog odlaska u Nemačku. Roditelji velike nade polažu u mišljenje tamošnjih lekara, a do tada vodiće Anju u Novi Sad kako znali i umeli jer, po njihovoj oceni, najveći napredak dosada postigli su tretmanima Thera suit, kojih je do sada imala dva od predviđena četiri.

2024 © - Vesti online