Sreda 15.08.2012.
11:05
Vestionline

"Niko na svetu nema doček kao Beograd"

Odsekle joj se noge - Milica Mandić

Olimpijska šampionka u tekvondu Milica Mandić više treme imala je pred izlazak na balkon Skupštine Beograda i razdraganu publiku nego pred opasne rivalke na Igrama u Londonu.

"Pre nego što sam izašla na balkom odsekle su mi se noge. Mislim da niko u Evropi i svetu nema doček kao u Beogradu", izjavila je Milica pred novinarima po završetku svečanog programa, i dodala:

"Ovo je nešto novo za mene, trudila sam se, očekivala, to sanjam već godinama, ali kad se desi... Znali smo zašto idemo na Olimpijadu i očekivali smo medalju. Moj trener Dragan Jović skinuo je himnu s Interneta i pevali smo je pet puta svakog dana. Nadam se da moj uspeh podigne popularnost ovog sporta u Srbiji. U svetu tekvondo trenira oko 10 miliona ljudi", kazala je Milica Mandić.

Gromoglasan aplauz dočekao je i fenomenalnu Ivanu Maksimović, srebrnu streljašicu iz Londona.

"Fantastičan osećaj, ovaj prizor je neponovljiv, ponosna sam i čast mi je što sam deo ovog tima, svi su dali srce za Srbiju. Hvala što ste mi upotpunili moj san", rekla je Maksimovićeva i dodala:

"Uživala sam na Olimpijadi i više nego što sam očekivala. Sedenje s Miloradom Čavićem ili Novakom Đokovićem, biti zajedno s njima i upoznati ih, to je zaista bio moj san. Rukometaše sam zavolela čim sam ih upoznala, s plivačicama sam bila cimerka... Svi, baš svi... Stvarno bih volela da nastavimo da se družimo i da se, naravno, vidimo u Riju", dodala je "srebrna" Ivana.

Vanja Udovičić zahvalio se svima u Srbiji koji su verovali da u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama protiv Crne Gore mogu da stignu nedostižno i osvoje bronzu.

"Privilegija je biti kapiten ekipe kojoj je elementarni cilj uspeh reprezentacije Srbije. Želim da čestitam svim sportistima Srbije koji su se borili u Londonu. Molim vas veliki aplauz za Ivanu i Milicu, za Andriju, koji je uzeo prvu medalju u u London i još veći aplauz za 12 mojih saigrača i mene, za vaterpoliste Srbije. Hvala vam što ste sve vreme verovali da možemo da stignemo nedostižno. Hvala vam što ste došli, jer ste pokazali da je vredelo", rekao je Udovičić obraćajući se oduševljeninim navijačima na proslavi ispred Skupštine grada.

Sjajni strelac Andrija Zlatić rekao je da je fenomenalno biti na terasi Skupštine.

"Hvala svima na lepom dočeku. Nadam se da se vidimo neki drugi put na istom mestu", poručio je Zlatić.

Đilas: Balkon nigde ne ide!

 

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas utorak uveče je priredio prijem za olimpijski tim Srbije, gde je rekao da je prava privilegija stisnuti ruku srpskim sportistima koji su učestvovali na Igrama u Londonu.

 

"Privilegija je biti gradonačelnik Beograda i videti kako grad stalno raste, a posebno ako imate priliku da stisnete ruku srpskim sportistima šampionima. Meni je najmilije bilo kada Ivana Maksimović rekla kako se nada da će za nju biti organizovan doček na balkonu. Balkon je tu, nigde ne ide, to je tradicija koju je uveo Vlade Divac još od osvajanja medalje 1995. godine“, rekao je Đilas.

 

On je dodao da očekuje da već u sredu počnu pripreme srpskih sportista za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

 

"Mi u Srbiji smo takvi da ne vrednujemo uspeh ukoliko nije zlatan. Sam plasman na Olimpijske igre predstavlja veliki uspeh. U Londonu smo imali 115 trakmičara i očekujem da ih u Riju bude još više. Zahvaljujem našim olimpijcima što su građanima Srbije pružili priliku da se raduju“, poručio je Đilas.

2024 © - Vesti online