Utorak 14.08.2012.
23:47
B92

Košarkaši Srbije pobedili Island na startu kvalifikacija

Ljut na ekipu - Dušan Ivković

Pobeda u Rejkjaviku ni u jednom trenutku nije došla u pitanje, ali je nedovoljno ozbiljan pristup igrača razbesneo selektora Dušana Ivkovića.

Pet reprezentativaca imalo je dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Duško Savanović sa 18 poena uz 7 skokova. Island je sa 21 poenom predvodio Stefanson.

Dvocifren učinak neđu "orlovima" imali su još Vladimir Lučić sa 17 poena i 7 skokova, 14 poena uz po 4 skoka i asistencije imao je Miloš Teodosić, 13 poena uz 9 skokova bio je učinak Milana Mačvana, dok je Vladimir Štimac ubacio 10 poena i uhvatio 5 lopti.

Iako je Srbija kontrolisla ceo meč, igrači su suviše često igrali neozbiljno, nerezonski trošili napade, a rivalu dozvoljavali da lako poentira. Island je u drugom poluvremenu postigao čak 49 poena, pa je Dušan Ivković dva puta tražio tajm-aut kako bi razbudio tim.

Sledeći meč Srbija igra već u subotu kada će u "Beogradskoj areni" dočekati glavnog konkurenta Crnu Goru. Nadamo se da će ime rivala ovaj put biti dovoljan motiv za "orlove" da odigraju na maksimalnom nivou ceo meč i ostvare pobedu.

Pored Srbije, Crne Gore i Islanda, u kvalifikacionoj grupi A nalaze se još selekcije Estonije, Slovačke i Izrael. Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

2024 © - Vesti online