Utorak 14.08.2012.
21:12
Blic

"Ono što se desilo u Centru za odvikavanje od droge je nasilje, a ne lečenje"

Sve suprotno od onoga što predviđa Protokol, koji su potpisali Ministarstvo unutrašnjih poslova i patrijarh Irinej o saradnji na suzbijanju bolesti zavisnosti"
 

Dačić je izjavio da je "sve to suprotno od onoga što predviđa Protokol, koji su potpisali Ministarstvo unutrašnjih poslova i patrijarh Irinej o saradnji na suzbijanju bolesti zavisnosti".

Dačić je, osvrćući se na saopštenje Helsinškog odbora koji postavlja pitanje da li su ovakve nasilne metode u skladu sa Protokolom o saradnji na suzbijanju bolesti zavisnosti, naveo da je ono o čemu je razgovarao sa patrijarhom i vladikama suprotno od onoga što je bilo primenjeno u tim centrima.

Da vas podsetimo o čemu se radi:

Pop iz Crne Reke ubio štićenika!

On je odbacio sve vrste insinuacija koje govore da cela Srpska parvoslavna crkva podržava ono što je radio vođa tog centra sveštenik Branislav Peranović.

- Ono što treba da se afirmiše i što crkva želi jeste lečenje voljom, svojevoljno. Ako ste uvereni da ćete to uraditi, onda ćete to i raditi - istakao je Dačić i podsetio da u Vojvodini postoji više takvih centara gde nema upotrebe sile i nasilja.

2024 © - Vesti online