Sreda 27.01.2010.
14:30
Vestionline

Conga nadigrao Đokovića

Ovo je bio sedmi međusobni duel srpskog i francuskog tenisera, a peti trijumf Conge. Francuz će u polufinalu turnira u Melburnu igrati sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je bio bolji od Rusa Nikolaja Davidenka sa 3:1 (2:6, 6:3, 6:0, 7:5).

U drugom polufinalu Australijan opena sastaće se Britanac Endi Marej i Hrvat Marin Čilić.

Đoković je dobro počeo meč i poveo je sa 2:0, ali je Conga uspeo da izjednači na 2:2. Đoković je osvojio tri naredna gema i pri rezultatu 5:3 na svoj servis imao set loptu, ali je Srbin napravio dve duple servis greške, a Francuz zaigrao angažovanije i stigao do 5:5. Pobednik prvog seta odlučen je tek u taj-brejku, koji je pripao Congi rezultatom 10:8.

Đoković je u drugom setu ponovo vodio sa 4:2, ali je posle serije servois grešaka dozvolio Francuzu da izjednači na 4:4. Pobednik drugog seta odlučen je takođe u taj-brejku, ali ovog puta Đoković je slavio 7:5.

Srpski teniser je u trećem setu pružio najbolju igru na turniru, bilo je to 30 minuta fantastičnog ritma i crtanja po terenu za ubedljivih 6:1.

U četvrtom setu, pri rezultatu 0:1, srpski teniser je oseti mučninu zbog stomačnih problema, a onda je zatražio i medicinski tajm-aut, kako bi otišao do kupatila. Francuz je to iskoristio i poveo sa 5:0, ali je Đoković smanjio rezultat na 5:3. Međutim, Conga je na svoj srvis bio siguran i dobio je četvrti set sa 6:3.

Francuz je potpuno dominirao u petom setu, pošto je srpski teniser delovao umorno i oslabljeno, pa nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor svom rivalu, koji je set rešio sa konačnih 6:1.

Novak Đoković je objasnio je uzroke poraza od Conge, malaksalošću izazvanom stomačnim tegobama.

"I pre početka meča me je malo boleo stomak, i imao sam dijareju, ali sam tek posle trećeg seta imao ozbiljan problem. Posle dva gema morao sam u toalet, a da nisam to uradio, povraćao bih na terenu. Sve to me je jednostavno, fizički iznurilo", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

2024 © - Vesti online