Utorak 14.08.2012.
16:13 >> 17:01h
Vestionline

Kandidati za predsednika Slovenije: Ekskomunicirani sveštenik, beskućnica i Pahor

Kako je objavio ljubljanski list "Delo", neformalne predsedničke "kandidature" do sada su najavili beskućnica sa socijalnom potporom Fani Eršte, ekskomunicirani sveštenik mariborske nadbiskupije Dušan Egidij Kubot koji se u kampanji zauzima za "demokratski socijalizam", pošto je iz Crkve isključen zbog protivljenja celibatu i crkvenom materijalnom bogatstvu, zatim stalni učesnik televizijskih rijaliti šou emisija i opscenih javnih ispada Artur Štern, ali i još nekoliko osoba s društvenih margina.

Slovenački politički analitičar i socijalni psiholog Vlado Miheljak kaže da za slovenačku političku scenu i predstojeću predsedničku kampanju nisu problematični "autsajderi" koliko način kojim se biračima ovog leta predstavlja nekadašnji predsednik Socijalnih demokrata (SD) i bivši predsednik vlade Borut Pahor.


Kako bi se približio biračima pred izbore za predsednika države, koji se održavaju 11. novembra, Pahor putuje državom i u raznim mestima besplatno radi na brojnim poslovima. Do sada je radio u fabrici čarapa, sa putarima, azilu za napuštene životinje, mesari, gradskoj čistoći i na nizu drugih radnih mesta, a svuda su ga naravno pratile kamere.

Njegovi kritičari navode da je reč o slabo promišljenoj i neodmerenoj kampanji, koja bi mogla da mu se vratiti kao bumerang jer je i njemu naklonjeni birači ocenjuju populističkom.

2024 © - Vesti online