Sreda 15.08.2012.
07:00
b92

Zašto su manekenke naljutile "svet"?

 Nije se pridržavala gesla "u dravom telu, drav duh" : Kejt Mos
 

Online zajednica smatra da na ceremoniji koja bi navodno trebalo da veliča olimpijski ideal i poslovicu "u zdravom telu zdrav duh” nema mesta za Kejt Mos i Naomi Kembel.

Kejt Mos pratile su brojne kontroverze - uključujući i fotografiju gde se vidi kako uzima kokain - a mnogi je nazivaju "preplaćenom manekenkom zavisnom od raznih supstanci”.

Na drugoj strani, Naomi je poznata po prekoj naravi i gađanju svojih pomoćnica mobilnim telefonom.

"Pretpostavljam da će Kejt Mos da padne na doping kontorli kasnije”, napisao je novinar CNN-a Pirs Morgan na svom tviter nalogu.

"Naomi Kembel: zlatna medalja u bacanju telefona” dodala je britanska književnica Džodžo Mojes.

"Nakon dve nedelje gledanja u najpozitivinije sportske uzore, ova grupa ispraznih poznatih ku..ki iz modne industrije koja je opsednuta sobom je pravi kontrast u odnosu na hiljade divnih ljudi koje ih okružuju na stadionu”, još je jedan od komentara na tviteru.

Nisu samo Naomi i Kejt izazvale gnev, čitava ideja o pojavljivanju manekenki na Olimpijskom stadionu razljutila je mnoge.
 

"Bilbordi sa supermodelima... zar ovo nije u čast sportista?”, tvitovao je Filip Herš, sportski novinar LA Tajmsa, dodajući: "Slavimo anoreksične žene koje ništa drugo ne rade osim što stoje i izgledaju lepo. GLUUUUUUPO”.

Možda je i najoštriji komentar stigao od britanskog pisca Marka Rejvenhila: "Supermodeli, jer postoje dva načina da postignete manje od 5% telesne masnoće: vrhunskim sportom i anoreksijom”.

Osim manekenki i Viktorija Bekam je uspela da razljuti mnoge time što je njena modna marka uvrštena u listu uglednih britanskih kreatora.

Bivša "spajsica”tako se našla rame uz rame sa veličinama poput Vivijen Vestvud, Aleksandra Mekvina i "Barberija”.

Gospođa Bekam je svoju modnu liniju lansirala 2007. i modna javnost još uvek nije oformila konačnu ocenu o njenom kvalitetu, a čak se priča i da 11 dizajnera i krojača pomaže Viktoriji u kreiranju odeće koja nosi njeno ime i koja se čak i ne proizvodi u Britaniji.

2024 © - Vesti online