Nedelja 12.08.2012.
05:51
Vestionline

Toronto: Srpsko polufinale dobio Đoković

Novak Đoković zasluženo stigao u finale Mastersa u Torontu
 

Meč nije mogao da protekne bez “kišnog prekidanja“ - kao nedavno na Olimpijskim igrama u Londonu, i u Torontu je viša sila umešala prste, pa su Đoković i Tipsarević pri Noletovom vođstvu od 3:2 u prvom setu morali da napuste teren i sačekaju razvedravanje.


Kada su naši teniseri izašli na teren, nastavljen je sjajan duel u kojem su obojica imala prilike da oduzmu servis rivalu. Ipak, bolje rangirani je bio uspešniji kad je to trebalo, u finišu prvog seta - Novak je napravio brejk za 6:4 i poveo sa 1:0 u setovima.


Iako je Tipsarević igrao odlično, ni u nastavku meča nije uspeo da se odupre naletima razigranog Đokovića. U četvrtom gemu drugog seta, na Tipsarevićev servis Novak je napravio brejk, poveo sa 3:1 i praktično odredio sudbinu meča. Drugi teniser sveta je, naime, odmah potvrdio brejk i došao do vođstva od 4:1, a zatim i u šestom gemu oduzeo Jankov servis i poveo sa nedostižnih 5:1.


Pokušao je Tipsarević sve u nastavku, poveo sa 0:40 na Noletov servis, ali ni tri brejk lopte zaredom nisu bile dovoljne da bar malo zaustavi Đokovića. Imao je Janko zatim i prednost, ali ništa - drugi igrač na planeti je opravdao epitet favorita i sa 6:1 završio ovaj deo igre.

Ovom pobedom Nole se plasirao u finale Mastersa u Torontu, u kojem bi u noći između nedelje i ponedeljka trebalo da odmeri snage sa Francuzom Rišarom Gaskeom od 1 čas posle ponoći.

2024 © - Vesti online