Subota 11.08.2012.
18:49
Alo

Bjela i Ceca traže pare za "Bolji život"

Dragan Bjelogrlić i Svetlana Bojković ostaće upamćeni po ulogama u seriji "Bolji život"
 

Naime, oni su podneli tužbu i dobili spor,  ali im emiter novac nije isplatio, zbog čega su sada čuveni Boba i Emilija podneli predlog za izvršenje rešenja, što je za "Alo!" otkrio izvor blizak glumcima.


- Zbog repriziranja "Boljeg života“, glumci su podneli tužbe protiv RTS-a jer im televizija nije isplatila honorare. Zapravo, RTS je tužila agencija u ime glumaca, jer kad god repriziraju bilo koju seriju, televizije su u obavezi da isplate honorare glumcima, pošto emiter zarađuje i ponovnim prikazivanjem. I kad god televizija ne isplati glumce, automatski se pokreće postupak. To se već dešavalo, zapravo dešava se svaki put, a televizija uglavnom odluči da plati kada dinar maksimalno padne - priča dobro obavešten izvor i dodaje:


- Prilikom podnošenja tužbe, RTS je dugovao Draganu Bjelogrliću, Svetlani Bojković i Marku Nikoliću i oni su taj slučaj na sudu dobili. Međutim, s obzirom na to da je u novom predmetu za izvršenje izostavljeno ime Marka Nikolića, to samo znači da je njemu honorar isplaćen - dodao je izvor.

O dobijenoj tužbi i podnetom predmetu za izvršenje podaci postoje i na sajtu Višeg suda u Beogradu, a kada su novinari "Alo-a" pozvali Dragana Bjelogrlića za komentar, on nije bio raspoložen da priča o razlozima tužbe.


- Nemam komentar - bilo je sve što je rekao Bjela, koji privodi kraju snimanje drugog dela filma "Montevideo bog te video“, dok Svetlanu Bojković i Marka Nikolića do zaključenja broja novinari nisu uspeli da dobiju. S druge strane, generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić rekao je kratko:


- Ne znam ništa o tome, apsolutno ništa.

2024 © - Vesti online