Subota 11.08.2012.
15:04
Vestionline

Nova zabava tinejdžera: Provali u kuću i napravi žurku

Ne moraju da brinu ko će ujutru da čisti sve što je razuzdana masa ostavila

Pravili bi žurku, ali roditelji su kod kuće. Za američke tinejdžere to više nije problem, jer u sezoni godišnjih odmora samo treba odabrati najpogodniju lokaciju i eto prazne "gajbe".

Policija u Los Anđelesu sve češće dobija pozive da zauzda lude zabave u kućama čiji su vlasnici na letovanju, a klinci iz komšiluka su ih uzurpirali za ludovanje. Ova nova pojava uterala je strah mnogim stanovnicima Los Anđelesa, koji su planirali da na nekoliko dana odu na odmor.

Grupa "partijanera" obilazi kvartove tražeći prazne kuće, upada u njih i provodi se dok im ne dosadi. Policija to podvodi pod remećenja javnog reda i mira, provala i uništavanje tuđe imovine, a u javnosti se sve češće pominje izraz "flash mob parties".

Stvar funkcioniše ovako - kada neko primeti da su vlasnici kuće otputovali putem Fejsbuka obavesti oko stotinak svojih prijatelja i prijatelja prijatelja da se na određenom mestu odvija žurka gde se "razvaljuju sive ćelije pićem, muzikom, nikotinom i seksom". 

Policija kaže da nezvani gosti za sobom ostavljaju štetu od nekoliko hiljada do nekoliko stotina hiljada dolara, a poslednji zabeleženi incident dogodio se u Brentvudu kada je u praznu kuću upalo oko dvadesetak "partijanera" s DJ opremom. Komšije su zbog preglsne muzike shvatile da se nešto čudno dešava, pa je ubrzo došla policija i pohapsila 11 tinejdžera. 

2024 © - Vesti online