Petak 10.08.2012.
21:57
Beta

Srbija izgubila od Italije i ostala bez finala

Šest pogođenih stativa skupo koštale srpske vaterpoloiste

Najefikasniji igrač u srpskoj reprezentaciji bio je kapiten Vanja Udovičić sa tri gola, dok je u ekipi Italije tri gola postigao Valentino Galo.

Italijanski vaterpolisti su u prvoj četvrtini odigrali mnogo sigurnije i efikasno u napadu. Prvo je Valentino Galo postigao vodeći gol, ali je Andrija Prlainović uspeo da izjednači. Nekoliko minuta kasnije i kapiten Vanja Udovičić upisao se u strelce za prvo i jedino vođstvo Srbije od 2:1.

To je, međutim, bilo sve od srpskih vaterpolista u prvoj četvrtini, jer su nakon toga Italijani postigli četiri gola zaredom. Prvo je izjednačio Aleks Đorđeti, da bi prednost Italijanima doneo Mauricijo Felugo. Na 4:2 povisio je Valentino Galo, što je bio i rezultat prve četvrtine.

Druga četvrtina nastavljena je novim golom Italijana koji su, ponovo preko Feluge, poveli 5:2. Srpski vaterpolisti uspeli su da se približe sa dva gola, Milana Alesića i Slobodana Mikića, na samo gol prednosti za Italijane.

Galo je, međutim, do kraja te deonice postigao još jedan gol za Italiju i vratio dva gola prednosti svojoj ekipi. Ono što je od početka meča bio glavni problem za srpske vaterpoliste nastavilo se i u trećoj četvrtini, a to je veliki broj pogođenih stativa i prečki. Trudili su se srpski igrači, ali lopta jednostavno nije ulazila u mrežu.

Udovičić je na početku treće četvrtine uspeo da svojim drugim golom ponovo približi Srbiju na jedan gol zaostatka, ali to je bilo sve jer su onda usledila dva gola Italijana, koje su postigli Kristijan Peršuti i Danijel Premus. Italija se tako u trećoj
četvrtini odlepila na tri gola, a četvrtina je završena sa 8:5.

U četvrtoj četvrtini povela je Srbija prvim golom Filipa Filipovića. Rezultat je bio smanjen na 6:8. Amauris Peres, međutim, ponovo vraća Italiji tri gola prednosti.

Do kraja te deonice Udovičić je uspeo da postigne još jedan gol, svoj treći na meču, ali to je ipak bilo sve što su uspeli da urade srpski vaterpolisti.

Srpska reprezentacija će u nedelju u borbi za bronzu igrati protiv Crne Gore. Italija će, takođe u nedelju, igrati za zlatnu medalju protiv ekipe Hrvatske koja je ranije danas pobedila Crnu Goru 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2).

U hrvatskoj reprezentaciji svi su gotovo podjednako bili raspoloženi za igru, tako da je šest vaterpolista postizalo golove, a Sandro Sukno dao je dva gola. Kod Crne Gore najefikasniji su bili Aleksandar Ivović i Vladimir Gojković sa po dva gola.

2024 © - Vesti online