Petak 10.08.2012.
20:32
Beta

Počele smene direktora JP u Valjevu

Foto: Arhiva

Za vršioca dužnosti direktora Gradske toplane imenovan je matematičar Ivko Stojković (iz Geupe građana "Pobeda") umesto Dragana Desportovća (DS), dok je za vršioca dužnosti direktora JIP Radio Valjevo imenovana novinarka Milena Kuzmanović umesto koleginice Radmile Mrdak Prlić, koja je podnela ostavku.

Za vršioca dužnosti direktora Gradskog vodovoda imenovan je pravnik Đorđe Pavlović (SPS) umesto magistra elektronike Selimira Manojlovića (SPS), koji odlazi u penziju po sili zakona ali će biti pomoćnik gradonačelnika Stanka Terzića (SPS).

Ranije, programer Janko Gagić (SNS) postavljen je za vršioca dužnosti direktora Gradske čistoće "Vidrak" umesto saobraćajnog inženjera Slobodana Pavlovića (DS), dok je za direktora Gradske direkcije za urbanizam postavljem defektolog Dragan Jeremić (SPS), umesto prostornog planera Milana Matića (DS).

Na molbu gradonačelnika Terzića, Despotović bi trebalo da bude tehnički direktor Gradske toplane, dok je Pavlović zamenik direktora u "Vidraku".

Kako je ranije najavljeno, o direktorima ostalih javnih preduzeća i ustanova biće reči kada im isticao mandat do kraja 2012. godine.

Danas je uzvojen završni račun budžeta za 2011, kao i izveštaji o radu javnih preduzeća u prošloj godini, a doneta je i odluka o potrebi izmenga Statuta grada.

U Gradskoj skupštini je 51 odbornik, a većinu od 40 mandata imaju koalicije oko SPS i SNS (sa po 11 odbornika), sa odbornicima GG "Pobeda" (8), URS, DŠ i Pokreta za Valjevo (sa po tri), te SPO (1). U opoziciji je 11 odbornika, DS sa devet i LDP sa dva.

2024 © - Vesti online