Petak 10.08.2012.
18:18
Vestionline, Telegraf.rs

Istrčao štafetu sa slomljenom nogom!

Heroj Olimpijade - Manteo Mičel

Čim je završio kvalifikacionu trku štafete 4×400 metara, američki atletičar Manteo Mičel se novinarima požalio da je tokom trke osetio nešto poput grča u nozi.

Ispostavilo se da je problem itekako ozbiljniji. Dodatnim pregledima je ustanovljeno da je Mičel polomio kost u levoj nozi u toku trke!

Amerikanac je osetio bol u trenutku kada je trebalo da pretrči još 200 metara, pre nego što je štafetu predao Džošu Mansu. Da je stao, njegova zemlja bi ispala iz olimpijskog takmičenja u Londonu.

"Samo sam želeo da legnem. Osetio sam kao da mi je neko bukvalno polomio nogu na pola", rekao je Mičel.

On je ostvario vreme 46.1, što je Amerikancima u ukupnom rezultatu 2.58.87 bilo dovoljno da se kvalifikuju za finalnu trku u petak.

"Sada mogu i da se nasmejem jer teško da sam ikada pomislio da ono čuveno 'polomi nogu' može i bukvalno da mi se desi. No, kada trčite, a to je često pojedinačni nastup, u štafeti je sve drugačije. Tri čoveka zavise od vas, a ceo svet vas gleda. Ne želite tada nikoga da razočarate. Što se onih završnih 200 metara tiče... E, tu sam samo sebi ponavljao Veruj. Skoncentriši se. Dovrši. Veruj! Skoncentriši se! Dovrši", kazao je kasnije Mičel.

Još se ne zna ko bio mogao da zameni Mičela u finalnoj trci, pošto Džeremi Variner i Lešon Merit imaju probleme sa zadnjom ložom.

2024 © - Vesti online