Subota 11.08.2012.
01:46
Beta

Uhapšeni sa 25 kilograma marihuane

Još jedna uspešna akcija policije: Sve češća hapšenja u Srbiji zbog uzgajanja marihuane
 

Kako je saopšteno, uhapšeni su Miljan K. (36) i Vladan P. (35). Sumnja se da je Miljan K. kupio posed u ataru sela Očaga, gde je izgradio objekat dimenzija 90 puta 10 metara, u kojem je instalirana kompletna oprema (agregat, klima uređaji, veštačko osvetljenje, raspršivači) za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Lažna farma pilića

Osumnjičeni su deo objekta do ulaza koristili kao farmu pilića, koja je ujedno služila i kao paravan za laboratoriju koja se nalazila u drugom delu objekta, navodi se u saopštenju.

 

Pretresom stana i drugih prostorija kod osumnjičenog Miljana K. pronađeni su pištolj i lovačka puška za koju nije imao odobrenje nadležnog organa za njeno posedovanje u Srbiji.

U laboratoriji u saksijama pronađeno je oko 450 biljaka različite visine, kao i šest kesa osušene marihuane, ukupne težine oko 25 kilograma, spremne za vakumiranje i
dalju prodaju.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i u zakonskom roku, uz krivičnu projavu, biće privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Šapcu.

Policija nastavlja rad na identifikaciji drugih osoba, učesnika u tom krivičnom delu.

Zbog istog dela, u sredu su u Velikoj Plani uhapšeni Branko N. (46) i Svetomir J. (51), koji su gajili marihuanu u kukuruzu.

2024 © - Vesti online