Petak 10.08.2012.
16:45
Beta

Potrošači: Uvedite jeftiniju struju i tokom dana

Pokret potrošača traži jeftiniju struju i tokom dana: Novi tarifni sistem u septembru
 

"To bi pružilo pomoć najugroženijima koji ne mogu da plaćaju skupu struju", izjavio je na konferenciji za novinare predsednik tog udruženja Petar Bogosavljević.

Zalaže se za pomoć najugroženijima: Petar Bogosavljević

On je rekao da uvođenje jeftine tarife i u toku dana neće uticati na pogošanje položaja Elektroprivrede Srbije, a da će svi potrošači od toga imati koristi.

"Uvođenje te tarife omogućava bolje korišćenje kapaciteta za proizvodnju, prenos i distribuciju struje ravnomernijom dnevnom potrošnjom i smanjenje gubitaka zbog odložene potrošnje", rekao je Bogosavljević.

Bogosavljević je ocenio da je neodrživa teza o socijalnoj ceni struje i plan da se napravi razlika između cene struje za bogate i za socijalno ugoržene.

"Cena struje mora biti jednistvena jer u suprotnom neće biti u skladu sa Ustavom, Zakonom o zaštiti potrošača i drugim zakonim", ocenio je on.

Po njegovim rečima, najsiromašnijim građanima bi trebalo omogućiti besplatno korišćenje minimalne količine električene energije što, na primer, obuhvata potrošnju tri sijalice, frižidera, televizora.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je izmene tarifnog sistema i navela da će one biti saopštene javnosti početkom septembra. Milanovićeva je rekla da u Vladi Srbije ne govori o poskupljenju struje.

2024 © - Vesti online