Četvrtak 09.08.2012.
14:12
Vestionline, Beta

Janković saopštio spisak mladih, nema debitanata

Selektor "orlića" - Aleksandar Janković

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je danas da će igrači koje je pozvao za prijateljski meč s Moldavijom biti osnova
za predstojeće kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, ali da postoji šansa da se pojave i nova imena.

"Sigurno će ovi igrači biti baza za predstojeće utakmice, ali postoji šansa da se pojave i nova imena. Mlada reprezentacija je dobar sistem u koji se ulazi zalaganjem i igrom koje oni pokažu u svojim klubovima", rekao je Janković.

On je naveo da će utakmica protiv Moldavije biti test pred kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo koji Srbija igra protiv Danske 7. septembra.

"Nestrpljiv sam i srećan pred prestojeću utakmicu. Imamo velika očekivanja u taktičkom smislu jer nas očekuje jedan vid testa pred utakmicu s Danskom koja nam je trenutno u fokusu. Utakmicu s Moldavijom ću iskoristiti da isprobam određene stvari", rekao je Janković.

On je ocenio da se forma mladih fudbalera Crvene zvezde i Partizana razlikuje kada igraju za klub i reprezentaciju.

"Dugo postojimo kao tim, fudbalere Zvezde i Partizana sam mnogo gledao i često im se forma iz kluba ne poklapa s onom u reprezentaciji. Mada, nemoguće je da budu u formi na početku sezone", ocenio je on. 

Na pitanje novinara zašto u mladu reprezentaciju nije pozvan igrač nemačkog Dinama iz Drezdena Vujadin Savić, Janković je rekao da to što on nije pozvan sada ne znači da neće biti u budućnosti.

Janković je rekao da se od svih igrača koji se vrate iz A u mladu reprezentaciju očekuje mnogo i da oni moraju biti svesni da treba dosta toga da pruže.

"Broj mladih zavisi od potreba reprezentacije, cilj je da proširimo bazu, ne samo da popunimo broj kandidata, već i da napravimo kvalitetan izbor za budućnost", rekao je Janković.

Utakmica Srbije i Moldavije igraće se u utorak, 14. avgusta u 17.00 na stadionu u Jagodini.

Na spisku su:

golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Aleksandar Kirovski, Marko Dmitrović (Crvena zvezda);

odbrambeni igrači: Nemanja Gudelj (Breda), Marko Petković, Milan Rodić (OFK Beograd), Slobodan Medojević (Volfsburg), Aleksandar Pantić (Rad), Miloš Kosanović (Krakovija), Filip Mladenović (Crvena zvezda);

fudbaleri sredine terena: Darko Lazović, Luka Milivojević (Crvena zvezda), Vuk Mitošević (Vojvodina), Miloš Jojić, Saša Marković (Partizan), Nenad Krstičić (Sampdorija), Filip Malbašić (Hofenhajm);

napadači: Nemanja Kojić (Rad), Đorđe Despotović (Spartak), Luka Milunović (Crvena zvezda), Ognjen Mudrinski (Jagodina).

2024 © - Vesti online