Četvrtak 09.08.2012.
00:11
Večernje novosti

Peranović: Ubio sam!

Branislav Peranović priznao zločin policajcu kojeg je pozvao telefonom
 

Taj policajac je odmah alarmirao lokalnu stanicu i pozvao istražnog sudiju.


U prvom saslušanju, uoči određivanja policijskog zadržavanja do 48 sati, Peranović je priznao da je "momka kažnjavao" i da je njemu "tom prilikom pozlilo". Još je rekao da je nakon toga "otišao na sprat kuće". Posle toga je zaćutao.


- U ovom trenutku nema informacija o tome da li je u takozvanoj kapeli u pomoćnoj kući, gde se desio zločin, bio prisutan još neko od štićenika Centra. U okviru tog kompleksa u Jadranskoj Lešnici živi i popova supruga, a bračni par ima dve kćeri i dva sina. Takođe, kao obezbeđenje i pomoć na imanju su angažovani i bivši, izlečeni narkomani koji se nikada nisu odvojili od Peranovića - rekao je izvor "Večernjih novosti", inače blizak istrazi.
 

Pročitajte još:

* Pop iz Crne Reke ubio štićenika!

* Majka ubijenog štićenika: Neću da mu odem ni na sahranu

* "Radio je posao umesto države i policije, a sad ga napadaju"

Istraga smatra da bi njihov iskaz bio dobrodošao u rasvetljavanju događaja. A baš Peranovićevi pomoćnici - više istetoviranih momaka ošišanih "do kože", sa uređajima za komunikaciju iza uha i tamnim naočarima, nisu dozvolili novinarima prilaz porodici prvog dana posle zločina.


U sredu je, inače, kuća u Jadranskoj Lešnici bila prazna, bez znakova života, sa poštanskim sandučetom iz kojeg nije pokupljena dnevna pošta... Ispražnjeni su bili čak i boksovi za pse, a vrata na kapeli širom otvorena. Videlo se da je preko iznetih stvari prebačeno ćebe.


Bilo je tu i zvono, kao crkveno, ali mnogo manje. Peranović ga je koristio prilikom bogosluženja, na koje su štićenici dolazili pešice, šumskim putem, iz pet kilometara udaljenog Centra u susednom selu Joševa.

2024 © - Vesti online