Sreda 08.08.2012.
21:11
rts rs

Trejler za film o ubistvu Bin Ladena

Najveća potera u istoriji u bioskopima od 19. decembra
 

Prvi trejler filma Ketrin Bigelou o ubistvu lidera Al Kaide Osame bin Ladena Zero Dark Thirty objavljen je na internetu.  

Novo ostvarenje dvostruke dobitnice Oskara za ratnu dramu "Katanac za bol," najavljeno je kao priča o "najvećoj poteri u istoriji", a u bioskopima se očekuje 19. decembra.

Radnja filma fokusirana je na američku mornaričku jedinicu "foke" koja je 2. maja 2011. godine u severnom delu Pakistana izvela operaciju u kojoj je ubijen najtraženiji terorista na svetu, naveo je britanski list Gardijan na svom sajtu.

Film o "priči koju mislite da znate", kako se opisuje u trejleru, izazvao je kritike i kontroverze i pre nego što je jedan njegov kadar stigao do publike.
 

U trejleru objavljenom na sajtu Entertejment vikli, prikazano je nekoliko scena iz filma, a tekst koji se pojavljuje precrtan je crnom bojom, što podseća na zatamnjene informacije u cenzurisanim dokumentima.

Rediteljka je izjavila da naziv filma predstavlja vojni termin koji znači 30 minuta posle ponoći, a odnosi se i na tamu i tajnost koji su beležili 10 godina dugu potragu za Bin Ladenom.
 

Glavne uloge u filmu igraju Džesika Čestejn, Džoel Edgerton, Mark Duplas, Kajl Čendler i Mark Strong, a scenario je pripremio Mark Boul, koji je takođe nagrađen Oskarom za "Katanac za bol."

Boul je rekao da u ostvarenju nema političke strane priče i da nije prikazan predsednik SAD Barak Obama koji je naredio operaciju, dodajući da će mnogi biti iznenađeni kada budu videli film.

2024 © - Vesti online