Sreda 08.08.2012.
14:49 >> 15:09h
Vestionline

"Radio je posao umesto države i policije, a sad ga napadaju"

 "Otac Branislav je prihvatao najteže slučajeve koji su otpisani od strane državnih organa, policije, crkve a na kraju i njihovih roditelja"
 

Oni navode da mediji proteklih godina nisu "objavili nijednu pozitivnu vest iz Centra kojih je bilo na stotine"

"Namerno se zaboravlja ogroman broj izlečenih narkomana, alkoholičara, prezrenih i poniženih ljudi kojima je otac Branislav doneo novu nadu, izvukao ih iz ambisa, vratio u društvene tokove i ono što je najvažnije preobrazio ih u nove ljude", navodi se u saopštenju.


"Otac Branislav je prihvatao najteže slučajeve koji su otpisani od strane državnih organa, policije, crkve a na kraju i njihovih roditelja. Mora se ustanoviti odgovornost socijalnih službi, sudova i policije koji su dopustili da narko-dileri slobodno šetaju i preprodaju drogu čak i po školskim dvorištima. Takođe, postavlja se pitanje šta su radili nadležni parohijski sveštenici, episkopi svih tih nesrećnika koji su propadali, naočigled svih njih."


Članovi centra "Sveti vladika Nikolaj" kažu da će u slučaju eventualnog zatvaranja centra "Sretenje“ najveću štetu snositi narkomani i njihove porodice.

"Pozivamo sve državne i crkvene organe, kao i medije, da racionalno i odgovorno pristupe rešavanju teškog problema ovoga društva bez histerije i mržnje prema ocu Branislavu, koji je do sada učinio mnogo na njegovom rešavanju", poručuju članovi duhovnog nacionalnog centra "Sveti vladika Nikolaj".

2024 © - Vesti online