Sreda 08.08.2012.
12:36
Beta

Zbog Novog Sada rascep u Dverima

Rascep na relaciji Centrala - Novosadski odbor: Pokret Dveri
 

Rukovodstvo Dveri saopštilo je ranije da su Parović i Đurđev isključeni zbog "pravljenja frakcija", nepoštovanja pravila i neobaveštavanja rukovodstva pokreta o pregovorima o promeni lokalne vlasti u Novom Sadu.

Rukovodstvo je pozvalo Parovića i Đurđeva da vrate svoje odborničke mandate Dverima i raspustilo novosadsko povereništvo stranke.

Novosadski odbor Dveri demantovao je ove navode "Starešinstva" stranke i optužilo ga za samovolju, centralizaciju i za pokušaj razbijanja Dveri.

Saopštenje je potpisalo svih pet odbornika Dveri u Skupštini grada Novog Sada, kao i 13 članova Povereništva Dveri za Novi Sad.

U saopštenju se još navodi da će Dveri u glavnom gradu Vojvodine nastaviti da rade na rušenju "separatističke gradske vlasti Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine"

U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS, LSV, Srpskog pokreta obnove i Socijalističke partije Srbije (SPS), a Srpska napredna stranka pozvala je SPS da napusti tu vlast i da formira novu, u koju bi bile uključene i Dveri i Demokratska stranka Srbije.

2024 © - Vesti online