Sreda 08.08.2012.
10:48
Blic

Nemačkom olimpijcu tegovi pali na glavu!

Olimpijac Martin Štajner čudom spasao glavu
 

Štajner je ranije uspevao da bez previše poteškoća podigne i 200 kilograma, no četiri kilograma manja težina umalo nije bila kobna po njega na Olimpijskim igrama u Londonu.

Po dolasku pred tegove ništa nije odavalo utisak da će biti bilo kakvog problema, pa je i sam početak dizanja protekao u najboljem redu.

Nemac je uspeo da odigne šipku sa tegovima od poda, prođe njome ispred lica i podigne je, dok je čučao, iznad glave. Međutim, u deliću sekunde, Štajneru je ponestalo snage da 196 kilograma izdigne tako što će uspraviti svoje telo.

Ruke su počele da mu se tresu prilikom podizanja iz čučnja, noge nisu izdržale, a onda je šipka sa velikim teretom pala. Pravo preko njegove glave, skoro niz vrat.

Nekako je nemački olimpijac uspeo da u deliću sekunde pomeri glavu, pa je teg skliznuo bez da ga je šipka udarila pravo po temenu, ali su tegovi pali dobrim delom i na njegovu nogu.

Pritrčale su lekarske ekipe, volonteri su razvili olimpijsku zastavu da se drama ne bi odvijala pred publikom i TV ekipama, ali je Štajner nepunih minut, dva kasnije - ustao kao da se ništa nije desilo i otpozdravio svima.

2024 © - Vesti online