Sreda 08.08.2012.
00:08
Vestionline

Dubrovnik hoće da se otcepi

Dubrovnik
 

Dubrovnik postaje izolovano ostrvo koje živi samo leti, a zimi tavori odsečen.

U Gradu s najviše hotela s pet zvezdica u Hrvatskoj, uz svaku kišu treba prokuvavati vodu, a polovina grada nema kanalizacionu mrežu, navodi splitski list.

Ovo nije prvi put da Dubrovčani pominju i oživljavaju ideju o samostalnosti.

U junu 2012. godine, hotelijeri ovog primorskog grada, žalili su se kako sa 150 dana, koliko im traje turistička sezona, ne mogu da zarade dovoljno kako bi preživeli ostatak godine.

-Sa 150 dana pune zauzetosti ili 41 odsto na godišnjem nivou ne može da se živi i podmiruju obaveze za celu godinu, bez obzira na fizičko povećanje noćenja svake, pa tako i ove godine - poručio je Željko Miletić, predsednik grupe hotelijera pri Županijskoj komori Dubrovnik i član Izvršnog odbora Zadruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću.

Gradonačelniku se obratio otvorenim pismom nakon konferencije za novinare na kojoj je Andro Vlahušić oštro kritikovao hotelijere jer ne pridonose bogatstvu sadržaja u destinaciji, a onima koji, i uz odlične rezultate u dubrovačkom turizmu, ostvaruju minuse poručio da im je bolje da se ne bave hotelijerskim poslom.

-Žalosno je bilo pročitati tu rečenicu jer je hotelijerstvo zadnje od privrede što nam je ostalo, a sačuvali su ga upravo ti ljudi kojima Vi poručujete da se bave nečim drugim - naveo je Miletić.

2024 © - Vesti online