Utorak 26.01.2010.
19:55
Tanjug

Srbija ima 30.000 funkcionera

"Procena je da funkcionera, u smislu zakona, ima oko 30.000, jer je definicija široko postavljena, od predsednika Republike, do članova lokalnih odbora i direktora škola, a neke kategorije koje ranije nisu bile obuhvaćene, sada jesu“, rekla je Markovićeva i dodala da će posle prijave imovine biti napravljen registar funkcionera i biti jasno koliko ih zaista ima.

Ona je podsetila da su od prijave imovine i prihoda izuzeti neki funkcioneri i to odbornici lokalnih skupština, članovi upravnih i nadzornih odbora na lokalnim nivoima i u institucijama čiji je osnivač pokrajina i republika, i ne primaju naknadu.

Markovićeva je istakla da će Agencija sačekati četiri, pet dana posle isteka roka jer su funkcionerima ostavljene dve mogućnosti dostave imovinskih karata: lično i preporučenom poštom. Po isteku roka, kako je kazala, Agencija će u skladu sa zakonom pokrenuti prekršajne postupke protiv onih koji nisu ispoštovali svoju obavezu.

Ona je objasnila da je u obrascu za prijavu imovine i prihoda predviđeno da funkcioneri osim imovine u svom vlasništvu prijave i imovinu u vlasništvu svog supružnika, kao i maloletne dece sa kojom žive.

2024 © - Vesti online