Sreda 08.08.2012.
08:00
Žena Blic

Šta žele devojke, a šta zrele žene?

istraživanje otkrilo: Devojke vole ambiociozne i dobrostojeće muškarce
 


Ima dobar posao, ambiciozan je i zgodan... Može li biti bolje od toga? Iako žene dobar deo života provedu sanjareći o arhetipu "idealnog" muškarca, pre ili kasnije dame postanu svesne da su neki drugi kvaliteti važniji.

Mlađe žene žele da njihov partner bude uspešan, bogat i zgodan, a u zrelim godinama traže osećajnog čoveka koji razume njihove potrebe. Godine i iskustvo donose i saznanje da princ na belom konju ne postoji i žene na prvo mesto počinju da stavljaju emotivnu bliskost sa partnerom.

Emotivna bliskost: Romantika na ceni

Istraživanje u kojem je učestvovalo 9.000 žena starosti između 16 i 75 godina, pokazalo je da su finansijsko stanje i ambicioznost dva najvažnija faktora za mlađe žene, od kojih je čak polovina priznala da želi partnera koji može sebi da dozvoli da im ugađa i obasipa ih poklonima i pažnjom.

Četvrtina devojaka koje su učestvovale u anketi želi vezu sa ambicioznim muškarcem koji gradi uspešnu karijeru. Žene u zrelim godinama, sa druge strane, žele nekoga ko će im pružiti sigurnost i razumevanje i biti uz njih i kada im je teško.

  

Anketa sprovedena na sajtovima "Netmums" i "Saga", posvećenim porodici, pokazala je i da mlade devojke obraćaju više pažnje na fizički izgled potencijanog partnera.

"Interesantno je kako se očekivanja žena menjaju sa godinama. Mlade devojke žele da njihov partner ima sve - izgled, novac, karijeru, ali i da bude iskren.

U zrelim godinama, dame očekuju pre svega nežnost i razumevanje, a žele i da njihov partner bude odgovoran, i da ima smisla za humor", kaže Sioban Frigard iz Netmumsa.

 Seksualna privlačnost kao osnova veze: I devojke i zrelije dame vole sigurnost

Ipak, bez obzira na godine, žene se slažu da je seksualna privlačnost neohodan element veze.

"Rezultati istraživanja pružili su nam interesantne podatke. Žene u 50. godinama jednako vrednuju seksualnu privlačnost partnera kao i mlađe ispitanice. Izgleda da se ipak ne zaboravlja ono što nas je u prvom trenutnu privuklo partneru", kaže Ema Soams iz Saga magazina.

2024 © - Vesti online