Utorak 07.08.2012.
17:11
Beta

Na ulici 43, a zvanično 36 stepeni

U toj meteorološkoj stanici rekli su da je danas još toplije nego juče kada su u celoj Srbiji bile tropske temperature.

Šef meteorološke stanice u Kuršumliji Dragan Milenković kazao je za agenciju Beta da je u Kuršumliji jutros temperatura u porastu za dva stepena u odnosu na juče u isto vreme. Juče je u 15 sati u toj stanici izmereno 40 stepeni.

"Temperatura koju merimo u hladu je znatno viša nego juče. Jutros je čak dva stepena viša nego juče u isto vreme. Termometar u gradu je izložen suncu i nije čudo što od ranog jutra meri toliko visoku temperaturu. Očekujemo do kraja dana da se temperatura u hladu znatno poveća", kazao je Milenković.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić rekao je da lokalna samouprava neće proglasiti vanrednu situaciju zbog visokih temperatura, dok Vlada Srbije ne da takvu preporuku.

"Kuršumlija je po toploti prethodna tri dana prednjačila u odnosu na sve druge gradove u Srbiji. Ali, to nije razlog za uvođenje vanrednog stanja u našoj opštini, jer je temperatura samo za jedan do dva stepena viša u odnosu na druge gradove. Tako da nismo samo mi ugroženi i bez preporuke Vlade Srbije nećemo reagovati", kazao je Vidić agenciji Beta.

2024 © - Vesti online