Utorak 07.08.2012.
12:50 >> 19:04h
Beta

Normalizovan saobraćaj u Zupču

Srbi blokirali prolaz Kforu i Euleksu
 


Prema rečima građana koji su oko pet sati držali u blokadi put koji od Zupča vodi ka administrativnom prelazu Brnjak, Euleks je prekršio dogovor kada su jutros posle tri njihova službena automobila ovim putem krenuli kamioni natovareni velikim betonskim
blokovima, za koje Srbi strahuju da će biti upotrebljeni za blokadu alternativnih puteva u opštini Zubin Potok.

Kfor uzvraća zatvaranjem prelaza

 

Pripadnici nemačkog kontigenta Kfora ponovo su danas blokirali alternativni put preko Tresave, koji od administrativnog prelaza Jarinje u opštini Leposavić vodi do policijskog punkta Rudnica.

Meštanin Saša Kasalović rekao je da "predstavnici međunarodnih snaga planiraju da izazovu incident zbog kog bi Srbi reagovali a oni postavili betonske blokove da se zaštite".

Incidenata nije bilo.

Vojnici Kfora su stacionirani u Jagnjenici na putu prema Zvečanu, a raspoređeni su i u Zupču na raskrsnici koja vodi ka albanskom selu Čabra.

Srbi na severu Kosova za snabdevanje i prelazak u centralnu Srbiju koriste "alternativne puteve" jer ne žele da koriste prelaze na kojima su službenici Kosova.

U opštini Leposavić danas je prekinuta blokada puteva, jer Srbi više ne blokiraju put ka zvaničnom prelazu, dok su vojnici Kfora povukli blokadu sa jednog alternativnog puta.

2024 © - Vesti online