Utorak 07.08.2012.
11:47
Beta

Tužba protiv Mekdonaldsa zbog diskriminacije Roma

 Ovaj slučaj je strateški: Nevena Petrušić
 

U dopisu u koji je Agencija Beta imala uvid, navodi se da je kancelarija Poverenice, koristeći ovlašćenja iz Zakona o zabrani diskriminacije, tužbu podnela Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Tužba je podneta protiv privrednog društva "Najsfuds restorani" (Nicefoods Restorani) iz Beograda, vlasnika restorana Mekdonads u Srbiji.

Nevena Petrušić, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, objasnila je Agenciji Beta da je tužba podneta jer je ocenjeno da je reč o "strateški važnom slučaju".

"Podnosimo tužbe onda kada procenimo da je to strateški važan slučaj. Ni na koji način ne sme biti diskriminacije u pružanju usluga", ukazala je Petrušić.

Jedna Novosađanka je protestovala zbog toga što obezbeđenje "Mekdonaldsa" u Novom Sadu 10. jula nije dozvolilo da s njom u restoran uđe i troje romske dece.

Kompanija Mekdonalds saopštila je ranije da će ispitati slučaj diskriminacije malih Roma u restoranu u Novom Sadu i najavila da će najstrože kazniti obezbeđenje.

"Ne želimo da se kompanija Mekdonalds povezuje sa bilo kakvim vidom diskriminacije protiv koje se u okviru našeg poslovanja borimo. Vrata naših restorana su otvorena za sve goste i učinićemo sve da tako ostane", piše u saopštenju.

2024 © - Vesti online