Utorak 07.08.2012.
15:04
Vestionline, zurnal.rs

Ivković: Prvo na EP, pa afirmacija mladih!

"Posla puno, a vremena malo" - Dušan Ivković

"Orlovi" su osvojili turnir u "Stožicama“, a posle sedam pripremnih utakmica, nemaju poraz. Dušan Ivković, selektor srpskog nacionalnog tima posle osjavanja "Adeko kupa" kaže je još ima puno posla, a malo vremena da se radi do kvalifikacija za EP.


"Postoje ogromne oscilacije u igri koje ne bismo smeli da imamo. Ali, to je zato jer je u timu mnogo debitanata. Kad budemo tražili i postavljali određene takmičarske zadatke i ciljeve, to moramo da korigujemo", kaže Ivković.

Od petorice debitanata šansu u Sloveniji su dobila četvorica, posebno dobro je iskoristili Lučić, Štimac i Nedović koji je bio MVP utakmice protiv Slovenije. Ali, Dejan Musli u Ljubljani nije odigrao niti jedan minut. Jedini od svih 15 igrača koje Ivković sada ima na raspolaganju.

"Ne brinite za Muslija, sa njim je sve u redu", uzvratio je Ivković na našu kontataciju da samo novi centar Partizana nije dobio šansu.

"Naš prvi takmičarski cilj je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Ljubljani, što uopšte neće biti lako. Drugo, želimo da afirmišemo mlade igrače. Protiv Slovenije je to bio Nemanja Nedović, u prethodnim utakmicama neko drugi. Danas je Nedović bio MVP, međutim, više od njegovih poena i postignutih trojki, raduje kolektivna igra i činjenica da je korigovao dosta detalja u odbrani", zaključio je Ivković.

Reprezentativci imaju u ponedeljak slobodan dan, a potom sledi poslednja faza priprema pred početak kvalifikacija:

"Imamo još dosta posla, a malo vremena. Imaćemo dan predaha, a zatim ćemo sa puno entuzijazma da se spremamo za 'Trofej Beograda 2012', kao jednu od poslednjih provera pred start kvalifikacionih utakmica“, zaključio je selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković.

2024 © - Vesti online