Ponedeljak 06.08.2012.
01:11
Srna

Milošević: Srbi ne mogu da slave ''Oluju''

Niko još nije odgovarao za zločine: Saša Milošević

On kaže da je problematično što dobar dio hrvatske javnosti još ne može da prihvati da su se tokom "Oluje" desili i brojni ratni zločini.

"Neprihvatljivo nam je i neshvatljivo da i danas niko u Hrvatskoj nije odgovarao zbog zločina počinjenih nad Srbima tokom `Oluje` i posle ove vojno-policijske operacije, kada je bio ubijanja civila i uništavanja njihove imovine", rekao je Milošević za Alternativnu televiziju.

On je rekao da SNV smatra da se svih žrtava treba sećati i poziva na solidarnost prema izbeglicama iz svih naroda, koji još ne mogu da se vrate.

Milošević je istakao da SNV sa aktuelnom vladom u Hrvatskoj ima jako dobar sporazum, za razliku od prethodne.

"Ovaj put smo uspeli u program Vlade stavimo mnogo tema, kao što su kultura, povratak izbeglica i njihove imovine, potpuna reintegracija u hrvatsko društvo, pitanje obrazovanja i nauke", naveo je Milošević.

On je istakao da u poslednjih pola godine još nema pomaka na terenu, pa se tako neka ključna pitanja i dalje ne rešavaju poput reintegracije prostora Krajine izgradnjom infrastrukture i boljeg zapošljavanja.

"Deo toga je do ekonomske krize, a deo do toga da je potrebno vreme da se nova vlada upozna sa svim tim problemima", smatra Milošević i ističe da se mora prekinuti sa diskriminacijom pri zapošljavanju Srba.

2024 © - Vesti online