Nedelja 05.08.2012.
22:53
B92

Košarkaši Srbije trijumfovali na "Adeko kupu"

Najefikasniji na meču - Nemanja Nedović

Tim Dušana Ivakovića je prethodno u petak savladao Hrvatsku sa 90:74, a u subotu Bosnu i Hercegovinu sa 101:91.

Srpski selektor na ovoj utakmici veću minutažu dao je igračima koji nisu dobijali priliku u prethodnim mečevima, a najbolji je bio Nemanja Nedović koji je meč završio sa 15 poena (3-3 trojke) i četiri skoka.

Svih 12 košarkaša Srbije upisalo se u strelce na ovom meču, devet poena ubacio je kapiten Savanović, po osam Rašić i Mačvan, a po sedam Lučić, Bjelica i Tepić.

Trofej Adeko kupa podigao je Duško Savanović, a za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Miloš Teodosić koji je na ovom meču odigrao samo osam minuta.

Košarkaši Srbije odigrali su još jedan meč sa dosta oscilacija u igri, ali su ponovo pobedili. Slovenci su vodili samo u jednom trenutku tokom prve četvrtine (15:11), a u preostalom delu meča bili su u podređenom položaju. Srbija je najveću prednost imala sedam minuta pre kraja (74:52), a do kraja meča naši košarkaši su se opustili i Slovenija je izbegla debakl na svom parketu.

Naredne provere pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (14. avgust na Islandu), Srbija će imati 8. i 9. avgusta na ’Trofeju Beograda’, protiv Mađarske i Turske ili Slovenije.

2024 © - Vesti online