Nedelja 05.08.2012.
18:53
Alo

Porodici poginule Katarine Marić odšteta od 5.000 evra

Tragedija koja traje: Porodica Katarine Marić se i dalje bori za pravdu
 

- To je strašno i jadno - prokomentarisala je za “Alo!” Ljiljana Marić (64), majka stradale Katarine, i dodala da se ne predaje u borbi za pravdu i da će još jednom tužiti bivšeg ministra zbog, kako kaže, lažnog svedočenja na sudu.

Čeka ga tužba: Dragan Veselinov


Porodica je pre dve godine tužila državu, odnosno Ministarstvo za poljoprivredu i vozača Stevana Bakalova, tražeći odštetu od milion dinara za pretpljeni duševni bol. Veselinov nije obuhvaćen parnicom jer se protiv njega nije vodio krivični postupak.
 

Službeni džip

Katarina Marić je poginula 15. aprila 2003. godine na raskrsnici Beogradske i Njegoševe ulice u Beogradu, kada je na nju naleto Bakalov, vozeći službeni dzip u kojem je bio i Veselinov.

- Nemam više snage. Nemam reči kojima bih opisala sve donete sudske odluke. Neću se žaliti na presudu, a novac ću dati u humanitarne svrhe. Međutim, ponovo ću da tužim Veselinova zbog lažnog svedočenja. Smatram da se zahvaljujući pravosudnom sistemu pod palicom dosadašnje vlasti provukao nekažnjen, ali se nadam da će nova vlast ispraviti grešku - ogorčeno je rekla Ljiljana Marić.


Stevan Bakalov, koga je porodica Marićeve takođe obuhvatila odštetnim zahtevom, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je Katarina poginula osuđen je na četiri godine zatvora, koje je odslužio u požarevačkoj “Zabeli”.

2024 © - Vesti online