Nedelja 05.08.2012.
10:01
Vestionline

Brazil se provukao, Korejci izbacili Britance na penale

Preokret Brazila protiv Hondurasa sa igračem više

Glavni favorit za osvajanje olimpijskog zlata namučio se sa borbenom selekcijom Hondurasa, koja nimalo nije respektovala rivala i nedostajalo joj je malo do trijumfa.

Honduras je iznenadio "karioke" golom već u 12. minutu, a nakon izjednačenja ponovo je poveo početkom drugog poluvremena i to sa 10 igrača, pošto je Krisanto zaradio drugi žuti karton u 33. minutu. Brazilci su ipak, uspeli da se srede i na kraju trijumfuju posle preokreta rezultatom 3:2.

Strelci su bili Leandro Damijao u 38. i 60. i Nejmar u 51. iz penala za Brazil, a Martines u 12. i Espinosa u 48. minutu za Honduras.

Brazil koji nikad nije osvajao Olimpijadu, u polufinalu se sastaje sa Južnom Korejom koja je pobedila Veliku Britaniju na penale sa 5:4. U regularnom toku meča bilo je 1:1, a Remzi koji je bio jedini strelac iz penala za domaćina, uspeo je da promaši još jednu najstrožiju kaznu tokom meča, što se pokazalo presudnim. 

U drugom polufinalu sastaju se Japan i Meksiko. Japanci su lako pobedili Egipat sa 3:0, a Meksikanci selekciju Senegala sa 4:2 (2:2), posle produžetaka.

2024 © - Vesti online