Nedelja 05.08.2012.
11:36
Vestionline, kss.rs

Ivković: Ponovo smo primili previše poena

"Imamo problema kad igramo bez Teodosića" - Duda Ivković

"Kao i posle utakmice sa Hrvatskom, ne možemo ni sada da kažemo smo igrali slabo. Međutim, evidentno je da lako dajemo, ali u pojedinim fazama igre još lakše primamo poene. Ubacili smo 101 poen, ali ako želimo da igramo takmičarsku košarku, nikako ne smemo da primimo 91 poen", rekao je Ivković posle pobede nad Bosnom i Hercegovinom 101:91.

Srpski selektor je naglasio da BiH ima izuzetno talentovan tim, u kome prednjači Mirza Teletović koji igra u odličnoj formi.

"Mislim da smo primili previše lakih, naivnih, nepotrebnih poena. Pre svega mislim, da smo protivniku omogućili previše slobodnih bacanja. Drugo, iz finti pika, u odnosu pre svega na Kikanovića, primili smo previše lakih poena. Bosna je imala čak 19 asistencija. Imali smo mnogo problema kada smo igrali bez Teodosića. Tendencija bosanskog tima je bila da obori ritam i to im je u dobroj meri uspelo zonskom odbranom. U tim trenucima smo igrali ispod ritma, totalno smo izgubili agresivnost. Ipak, ovo je samo pripremna utakmica. Iz nje možemo da izvučemo mnoge pouke, napravimo analizu, nastavimo da radimo", zaključio je Ivković.

Srbija u nedelju na "Adeko kupu" u Ljubljani igra s domaćom selekcijom Slovenije.

2024 © - Vesti online