Subota 04.08.2012.
20:04
Beta

Rukometaši Srbije zadovoljni nakon prve pobede

"Još Mađari da padnu" - Veselin Vuković i Dalibor Čutura

Dalibor Čutura je rekao da su svi u ekipi bili svesni da posle susreta sa tri najbolje reprezentacije na svetu u grupi mogu da budu sa sva tri poraza, što se i dogodilo.

"Odigrali smo veoma dobro protiv Koreje. Vrlo su nezgodni korejski igrači, niski su i brzi, igraju atipičan rukomet. Kontrolisali smo meč sve vreme i zasluzeno pobedili", rekao je Čutura novinarima posle pobede nad Južnom Korejom 28:22.

Osvrnuvši se na sledeći meč, koji Srbija igra protiv Mađarske i koji je odlučujući za plasman u četvrtfinale, Čutura je rekao da je ekipa pokazala da može da se nosi s najboljim reprezentacijama.

"Mađarska je veoma ozbiljna ekipa, s nekoliko velikih imena u sastavu. Videlo se da možemo da se nosimo i s najboljima, protiv Danske nismo imali sreće, nedostajao nam je koji minut da ih stignemo. Tako smo zacrtali - od Koreje nam počinje turnir, na redu je Mađarska pa nadamo se četvrtfinale u kome ko god bude protivnik imamo šansu, jer u jednom meču mozemo svakoga da pobedimo", rekao je Čutura.

Najbolji rukometaš Srbije Momir Ilić prošao je kroz miks zonu s bolnom grimasom na licu i zamolio novinare da ne daje izjave jer ga boli noga i leđa. Ilić se lakše se povredio u jednom napadu tokom meča sa Južnom Korejom.

"Ne mogu da stojim, bole me leđa, ako nije problem daću izjavu drugi put", kratko je prokomentarisao Ilić.

Reprezentativac Alem Toskić rekao je posle meča da je ova utakmica bila do sada najznačajnija.

"Ostvarili smo ono što smo želeli u ovoj utakmici koja nam je do sada bila najznačajnija. Za nas je turnir bukvalno počeo ovom utakmicom. Ako dobijemo Mađare, što se svi nadamo, očekuje nas četvrtfinale. Za sada je sve dobro. Moramo svi da damo gas do daske i da izguramo do kraja sve kako treba", rekao je Toskić.

Toskić je dodao da se ekipa sve vreme spremala za naredni susret s Mađarima.

"Susret sa Mađarima je najbitniji. Za to smo se spremali sve vreme. Da pobedimo kako znamo i umemo i da se spremimo za četvrtfinale. Videćemo ko će biti Francuska ili Island, u jednom meču je sve moguće, ko bude imao svoj dan, malo više sreće, može do polufinala i borbe za medalju", zaključio je Toskić.

Duel između Srbije i Mađarske igra se u ponedeljak u 10.30 časova.

2024 © - Vesti online