Petak 03.08.2012.
17:23
Beta

"Imenovanje Vučića ni dobro ni loše"

Odmah usledile kritike zbog predsednikovog imenovanja: Aleksandar Vučić
 

"Srbija i dalje ostaje neuređena država bez jakih insititucija i ostaje nada građanima da će se Vučić, kao što je obećao, posvetiti kriminalu i korupciji", kazao je Dragišić agenciji Beta.

On je kazao da je Zakon o uređenju službi bezbednosti "protivustavan i loš", kao i da sada ne postoji mogućnost da se promeni Ustav Srbije, koji bi trebalo da definiše Savet za nacionalnu bezbednost.

"Neke greške učinjene u prošlosti sada se ne mogu ispraviti, jer ne postoje politički uslovi da se Ustav promeni", rekao je Dragišić.

On je kazao da je sada Vučićeva uloga u sistemu nacionalne bezbednosti važna, ali je bitna i uloga premijera Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

"Važno je da oni zajedničkim snagama krenu u borbu protiv korupcije i kriminala. Ako to urade, nebitno je kakvo je zakonsko rešeenje, jer kod nas sve zavisi od političke volje i kapaciteta pojedinca", rekao je Dragišić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić imenovao je ranije danas Vučića za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je u tom svojstvu učestvovao na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj je razmatrano više aktuelnih bezbednosnih tema.

2024 © - Vesti online