Petak 03.08.2012.
05:19
Beta

Poslanici podržavaju Sašu Jankovića

Ostaje na mestu zaštitnika građana: Saša Janković
 

Poslanici su tokom rasprave o izboru ombudsmana odali priznanje Saši Jankoviću da je dosadašnjim radom na tom mestu podigao ugled te institucije kod građana. Većina govornika je ukazala na potrebu da se kadrovski ojača služba zaštitnika građana kako bi ona mogla da odgovori na sve pritužbe građana na kršenje prava.

Poslanica Demokratske stranke Srbije Milica Vojić-Marković rekla je da je Janković u prethodnom mandatu uspeo da uspešno okonča 2.500 zahteva građana.

Poslanik Liberalno demokratske partije Miljenko Dereta rekao je da se u kancelariji zaštitnika građana samo 30 zaposlenih bavi pritužbama građana, a da je za efikasan rad potrebno da u toj službi radi 150 ljudi.

Balint Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara i Predrag Marković iz Ujedinjenih regiona Srbije su istakli da je Janković uprkos nedovoljnom broju zaposlenih uspešno štitio prava građana, među kojima su pripadnici svih društvenih i etnickih grupa.
 

Poslanici su prethodno završili načelnu raspravu o izmenama Zakona o Narodnoj banci, za koji opozicija kaže da je predložen radi dovođenja partijske ličnosti na tu funkciju dok vlast to negira uz tvrdnju da će predložene izmene ojačati kontrolnu funkciju parlamenta i omogućiti efikasniji rad NBS.

2024 © - Vesti online