Četvrtak 02.08.2012.
22:16
Večernje novosti

Čola oduševio Makedonce

Zdravko Čolić je više od tri sata pevao svoje hitove
 

Mada je kiša koja je u sredu padala u Ohridu pretila da ugrozi spektakl, nebo se razvedrilo sat i po pred početak nastupa.


Najveća balkanska muzička zvezda i njegov raspoloženi bend su, poput Brusa Springstina koji je na upravo završenoj evropskoj turneji oborio sopstveni rekord u dužini koncerta sviravši u Helsinkiju čak četiri sata i šest minuta, više od tri sata pevao hitove iz svoje 40 godina duge i uspešne karijere.


Čolić se na početku obratio prisutnima na makdonskom jeziku, a specijalno za tamošnju publiku otpevao je pesmu “Južnjaci“, koju do sada nije uživo izvodio. Prvi deo koncerta bio je u crnom odelu, drugi deo u belom, a u pauzi su nastupili bubnjari Dragoljuba Đuričića. Organizator Čolinog ohridskog koncerta pevaču je na raspolaganje dao vilu na jezeru i još dva apartmana po izboru, ali je Čola zajedno sa svojim muzičarima odseo u hotelu “Garden“.


Osoblje hotela bilo je oduševljeno Čolićevom jednostavnošću i ljubaznošću. Kako kažu, Zdravko nije imao nikakve posebne zahteve što se tiče smeštaja i hrane. Na njegovom meniju bila je pasta “napolitana“ i sendvič sa pršutom i tri vrste sira. Čola je u četvrtak pre podne avionom iz Skoplja otputovao u Ljubljanu, odakle će otići u Pulu, gde će u petak uveče, posle četiri godine, ponovo zapevati u Areni.

2024 © - Vesti online