Utorak 27.10.2009.
02:05
Tanjug

Novinari "Pravde" prekinuli štrajk glađu

Ljutić i Radojčić počeli su štrajk glađu juče u 15 sati, u parku preko puta redakcije tog lista u Karađorđevoj ulici, a prekinuli su ga danas u 13 sati.


Ljutić je izjavio Tanjugu da im je direktor "Pravde" Đorđe Minkov, posle razovora s vlasnicima lista, obećao isplatu dve plate - za maj i jun, ali da nije mogao da im garantuje kada će dobiti ostale neisplaćene zarade.


Minkov je, takođe, pismom na oglasnoj tabli redakcije, obavestio zaposlene i honorarno angažovane u "Pravdi" da se nada da će im zarade za maj i jun biti isplaćene u sredu.


On je izrazio očekivanje da će preduzeće "Futura plus" u najskorije vreme izmiriti svoja dugovanja "Pravdi" i da će taj list potom moći da isplati obaveze "Borbi", kako bi mu bio deblokiran račun. Posle toga, kako je rekao, zaposlenima i honorarnim saradnicima u "Pravdi" bile bi, u najskorije vreme, isplaćene sve dospele zarade.


Urednik u tom listu Aeksandar Cvetković je rekao Tanjugu da će se 12 novinara i urednika sutra okupiti u parku ispred redakcije i nastaviti obustavu rada do isplate prvih obećanih zarada - za maj i jun, kao i da će potražiti podršku i pravne savete od strukovnih udruženja i advokata.

2024 © - Vesti online