Četvrtak 02.08.2012.
13:37
Vestionline, Telegraf.rs

Hrvati: Slavko, jesmo li u ratu ili na Olimpijskim igrama?

Zbog neukusa se našao pod udarom i hrvatskih medija - Slavko Goluža

Mnogo prašine je podigla izjava rukometnog selektora Hrvatske Slavka Goluže kada je pobedu svoje ekipe nad reprezentacijom Srbije uporedio sa “Olujom”, filmskim ostvarenjem pod originalnim naslovom “The Storm”.

Nisu samo srpski mediji oštro reagovali na ovakvu izjavu iskompleksiranog selektora Hrvatske. Potez komšijskog portala Index.hr zaslužuje respekt, jer su se kolege sa tog sajta oštro usprotivile onome što je na provokativan način želeo da uputi našoj zemlji Slavko Goluža.

Pod naslovom “Slavko, jesmo li u ratu ili na Olimpijskim igrama”, Indeks se bavio ponašanjem selektora “kauboja” i prilično kritički nastrojeno reagovali na rečenice čoveka koji je ozbiljno provocirao i tokom Evropskog prvenstva u Beogradu.

“To je nacionalistički kič i nedopustiv odmak od granica sporta, posebno kada je riječ o čovjeku koji je vlasnik dva olimpijska zlata”, stoji u uvodu portala Index.hr.

Hrvatski novinar ističe da sumnja kako je Goluža prilikom pominjanja “Oluje” mislio na ostvarenja Hansa Kristijana Šmida ili Šveđanina Mansa Merlinda. Konačno, celo izlaganje Goluže naziva neukusnim patriotizmom.

Nenad Peruničić: Goluža je idiot!

 

Direktor Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Nenad Peruničić kaže da Goluža za njega nikad nije bio neko koga je shvatao ozbiljno i da je samo još jednom potvrdio da je „mali čovek“.

 

"Među reprezentativcima Hrvatske imam mnogo prijatelja, kao na primer Igora Vorija, a s bivšim selektorom Linom Červarom bio sam u stalnom kontaktu čak i za vreme rata. Međutim, Slavka Golužu nisam smatrao za ozbiljnog igrača, pa neću ni sad. Moja generacija ga je dobijala gde god smo ih dohvatili, pa su mu verovatno ostali neki kompleksi, koje sad leči", kaže Peruničić i dodaje:

 

"Mali ljudi uvek ostaju mali. Ne znam kome treba da se seća svega što je bilo pre 20 godina i što nema nikakve veze sa sportom, ali zaista ne želim da trošim reči na njega".

2024 © - Vesti online