Četvrtak 02.08.2012.
10:47
B92

Misteriozni krugovi u žitu u Americi

Farmeri se raduju, jer veruju da je njihova njiva posebna kada su je vanzemaljci baš odabrali
 

“Ne možete učiniti ništa drugo, osim da se nasmejete”, kaže Sindi Gajb koja je vlasnica jedne od “pogođenih” njiva. “Uživljavamo se u teoriju da je reč o vanzemaljcima i da smo na neki način posebni, zato što su izabrali našu njivu”.

Prijatelji su pozvali porodicu Gajb 24. jula kada je primećeno povijeno žito u pravilnim oblicima pored autoputa 174, oko osam kilometara od gradića Vilbur.

U pšenici se iz vazduha jasno vide oblici koji podsećaju na detelinu sa četiri lista, ali Sindi kaže da joj liče i na uši Mikija Mausa. Krugovi prekrivaju površinu od oko 40 ari, a povijena pšenica moraće da propadne.

“Nemamo osiguranje za situacije sa vanzemaljcima”, kaže Sindi.

Krugovi u poljima su fenomen koji se decenijama javlja širom sveta. U istom ovom području, slične kružne šeme pojavile su se na njivama 2009. i 2010.

“Pokušavamo da otkrijemo kako je neko uspeo da napravi ove oblike, a da pritom ne prelomi ni jednu vlat pšenice. Teško je hodati kroz krhku pšenicu i ne prelomiti je, ali je teško i poverovati da iza svega stoje vanzemaljci. Bizarno je što o ovome moramo da razmišljamo”, kaže Gejb.

2024 © - Vesti online