Sreda 01.08.2012.
18:51
Blic

Bivši robijaš snimao kako muči ljubavnicu

- Još nisam dobro i nisam u stanju da pričam o tome. Molim vas, razumite me - kratko je rekla Persa M., ne želeći da priča o torturi koju je prošla.


Kako “Blic” saznaje, Domonkoš i Persa M. bili su u emotivnoj vezi od februara, ubrzo posle njegovog izlaska iz zatvora u kome je bio zbog droge i krađa.
Persa M. je nekoliko godina starija od Domonkoša, razvedena je i ima maloletnu ćerku. Međutim, odnos im je zahladneo, a oboje tvrde da su insistirali na raskidu veze.

Foto: Ilustracija


- Osumnjičeni ju je zvao mobilnim telefonom i uzmerivao. Na kraju ona je 27. jula prijavila policiji da je uznemirava. Ali, napomenula je da ne želi da podnese prijavu protiv njega, već da ga policajci upozore da je ne zove, što su oni i uradili. Međutim, ubrzo je nekoliko puta pozvana sa skrivenog broja i kada bi se javila osoba sa druge strane je ćutala. Posle tih poziva pozvao ju je osumnjičeni uz izgovor da mu je “telefon u kvaru”. Ubrzo posle toga razvalio je vrata njenog doma i ušao - kaže sagovornik “Blica” blizak istrazi.


Kada je ušao u stan, Domonkoš je dva sata zlostavljao Persu M.


- Prvo joj je ugasio cigaretu na desnoj ruci. Žena je jaukala, a on je seo u fotelju, zapalio cigaretu i pitao je “da li da razbijem čašu pa da te nateram da hodaš po staklu”. Nakon toga je na stolu razvukao crtu belog praha i naterao je da ušmrče. Rekao joj je “to treba da te digne”. Dok je ona sva uplašena i uplakana vukla crtu, on je to snimao mobilnim telefonom - nastavlja naš sagovornik i dodaje da se ženi nakon toga slošilo, legla je na krevet, a Domonkoš je otišao.


Kada se malo pribrala, oko četiri ujutro, Persa M. je pozvala policiju i pripadnici PS Vrbas su uhapsili osumnjičenog. U njegovom telefonu nađen je i kompromitujući snimak pa se pretpostavlja da je planirao da njime ucenjuje dojučerašnju prijateljicu i da je u javnosti predstavi kao narkomanku.


Istražni sudija novosadskog Osnovnog suda odredio je pritvor Robertu D. (29) iz Vrbasa jer je surovo tukao P. M. i gasio joj cigaretu na ruci. Domonkoš je osumnjičen za prinudu, zlostavljanje i mučenje Perse M. i posle saslušanja istražni sudija Osnovnog suda odredio mu je pritvor.


Iako se pretpostavlja da ju je Domonkoš naterao da ušmrče spid, Persi M. je izvađena krv da bi se utvrdilo koju drogu joj je dao bivši prijatelj i čeka se toksikološki nalaz.

2024 © - Vesti online