Sreda 01.08.2012.
12:17 >> 18:50h
Vestionline

Dva vojnika poginula od zaostale bombe

Foto: Arhiva

Poginuli su stariji vodnik prve klase Nebojša Milić (37) iz 98. vazduhoplovne brigade i stariji vodnik Slaviša Marković (36) iz 204. vazduhoplovne brigade.

Stariji vodnik prve klase Nebojša (Radomir) Milić, rođen je 04.08.1975. godine u Prokuplju. U Vojsci Srbije zaposlen je od 22.07.1995. godine.


Stariji vodnik Slaviša (Milojko) Marković rođen je 04.12.1976. godine u Prokuplju. U Vojsci Srbije zaposlen je od 19.07.1997. godine.
 

Pripadnici Vojske Srbije bili su angažovani na raščišćavanju terena od minsko-eksplozivnih sredstava na osnovu ugovora Komande ViPVO sa Kontrolom letenja SCG (SMATSA) radi izgradnje zaštitne ograde oko objekta na Kopaoniku.


Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitne mere na rasvetljavanju okolnosti vanrednog događaja i utvrđivanju odgovornosti.


Ministar odbrane je prekinuo sve svoje aktivnosti i helikopterom Vojske Srbije se odmah uputio na lice mesta zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, rečeno je u saopštenju.

Nikolić izrazio saučešće, zahteva istragu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas izraze saučešća porodicama dva podoficira Vojske Srbije koji su danas poginuli na Kopaoniku od eksplozije kasetne bombe.

Predsednik Nikolić je zatrazio sprovođenje hitne istrage da se takve nesreće ne bi ponovile, rečeno je agenciji Beta u Pres-službi predsednika.

Dačić uputio saučešće porodicama poginulih

Premijer Ivica Dačić uputio je danas telegrame saučešća porodicama dva podoficira Vojske Srbije, koji su poginuli na Kopaoniku od eksplozije kasetne bombe.

"Primite izraze najdubljeg saučešća zbog velike tragedije i nenadoknadivog gubitka", piše u telegramu Dačića.

2024 © - Vesti online