Sreda 01.08.2012.
09:27
Blic

Iz bordela proterane u Srbiju: Albanci su za veče davali i po 100 €

Zarađivale novac na razgovoru i druženju
 

U raciji u bordelima “Amsterdam” u Gostivaru, tetovskom “Enerdži”, “Evropa” u Vaksincima kod Kumanova i “Orijental AS” u Žerovjanu, pripadnici Jedinice za krijumčarenje ljudi i trgovinu migrantima priveli su 40 devojaka i žena, od kojih su 22 naše državljanke.

Svedoče protiv gazde

Tri naše državljanke kojima je još ranije zabranjen ulazak u Makedoniju i koje su ilegalno ušle na teritoriju južnog suseda ostale su u Skoplju i trebalo bi da budu svedoci u postupku protiv vlasnika bordela zbog krijumčarenja migranata.

Sve Srpkinje su punoletne, iz raznih krajeva Srbije, a među privedenima ima i nekoliko studentkinja. Njih 19, među kojima i M. S, bile su smeštene u Centru za strance u Skoplju, odakle su već deportovane u Srbiju, a dobile su i zabranu ulaska u Makedoniju od tri do pet godina.


Nišlijka M. S. kaže da nije platila novčanu kaznu, ali da joj je policija prilikom racije oduzela pare.


- Ne želim da pričam o cifri, ali je za prilike u Srbiji velika. U Makedoniju sam otišla na preporuku drugarice. Provela sam više od mesec dana. Gazda je Albanac, gosti su takođe mahom bili Albanci. Meni to nije smetalo. Niko me nije maltretirao, nisam bila robinja kako u Srbiji smatraju. Pasoš je bio kod mene i mogla sam da odem kada poželim. Kao i ostale devojke. Zarada je, međutim, bila ta koja me je zadržala. U Srbiji mogu da crnčim u nekoj prodavnici, butiku za sto evra, a u Makedoniji te pare zaradim za jedno veče i to bez ikakve muke, samo družeći se muškarcima kojima se dopadam - kaže M. S.

2024 © - Vesti online