Utorak 31.07.2012.
02:55
Beta

Dinkić: Od SB 400 miliona dolara za podršku budžetu

"Reč je o zajmovima sa rokom otplate od 18 godina i periodom počeka od pet do sedam godina, sa kamatnom stopom tek nešto više od jedan odsto, što predstavlja ubedljivo najpovoljnije uslove na svetskom tržištu", rekao je Dinkić, a saopštilo je Ministasrstvo privrede i finansija.

Pomoć od SB: Mlađan Dinkić

Kako se navodi, dinamika odobravanja zajmova zavisiće od tempa sprovođenja predloženih reformi i dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom. Dinkić je naveo da se drugi paket zajmova odnosi se na investicione projekte namenjene unapređenju poljoprivrede, saobraćajne infrastrukture, zdravstva i slično.

On je ocenio da je zadovoljan sastankom, na kojem su razgovarali o merama za uvođenje reda u finansijskom sektoru i javnim finansijama u celini.

"Svetska banka je izrazila spremnost da nastavi da pruža podršku Srbiji. To je veoma važno kako bi se što brže prevazišla katastrofalna situacija u kojoj se budžet trenutno nalazi", izjavio je Dinkić.

Delegaciju Svetske banke, koja se danas sastala sa ministrom Dinkićem predvodili su koordinatorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž, i šef kancelarije SB u Srbiji. Lu Brefor.

Na sastanku je zaključeno da će se nastaviti sa realizacijom projekata koji su započeti u Srbiji uz podršku Svetske banke, a ima mogućosti i spremnosti za pokretanje novih projekata.

2024 © - Vesti online